Lyžařský výcvik 2020

Lyžařský výcvik 2020

Tisk Email

Lyžák 1.den

1.den neděle 26.1.2020
Cesta autobusem bez problémů, dorazili jsme akorát na oběd. Ubytovali jsme v moderně zařízených pokojích a po obědě (oblíbené špagety) se vydali na sjezdovku. Pro nedostatek sněhu nejezdí letos vlek Macher a tak musíme kousek po svých na lanovku. Naštěstí by mělo zítra začít sněžit a tak nám trošku ulehčit přesuny na hotel a sjezdovku. Po večeři (bramborová kaše, uzené) jsme si povídali o tom, jak se správně a hlavně bezpečně na sjezdovce chovat v rámci lyžařského výcviku ?.
Kaftanová 

Lyžák 2.den

Den druhý - pondělí
Dnes první skupina jezdila celý den na lanovce s paní učitelkou Kalibovou, druhá skupina část dne trénovala s paní učitelkou Kaftanovou na pomě a pak zúročila své zkušenosti také na lanovce. Třetí skupina, která se teprve včera naučila lyžovat, vyzkoušela s paní učitelkou Emingerovou hned několik vleků od nejlehčí až po nejtěžší sjezdovku na sklonku dne.
Všechny děti dnes musíme pochválit za vytrvalost a disciplínu na svahu. Vyzdvihnout musíme hlavně ty, kteří ještě včera ráno byli úplní nelyžaři a dnes sjížděli svah zcela bez problémů a s úsměvem na rtu.
Kaftanová 
(poslední fotografie je pozdrav 2.skupiny z webkamery na pomě) 

Den třetí - úterý

Dnes jsme strávili většinu dne na sjezdovce Kejnos. Ti, co byli unavení a toužili po změně, vydali se s paní učitelkou Emingerovou na rozhlednu Žalý. Protože se ale odpoledne znenadání zhoršilo na hřebenech počasí, nebylo možné výstup na rozhlednu dokončit. Děti si to ovšem vynahradily při sestupu po sjezdovce. Došlo na koulování, stavění ze sněhu i návštěvu místní hospůdky. Tuto možnost dnes využili i lyžaři, protože bylo lyžování v takovém nepříznivém počasí přeci jen náročnější. Dnešní den i přes větrné počasí s notnou dávkou sněhu jsme si velmi užili. Vždyť mnozí z nás na padající sníh čekali opravdu dlouho. ?

 

Foto zde:

Stiskněte Enter
Stiskněte Enter